چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

فرانسه: بازیابی اعتماد به آمریکا «زمان و اقدام عملی» نیاز دارد

فرانسه: بازیابی اعتماد به آمریکا «زمان و اقدام عملی» نیاز دارد وزیر امور خارجه فرانسه در دیدار با همتای آمریکایی خود گفت، بازسازی اعتماد میان دو کشور، به زمان و اقدام عملی نیاز دارد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۷ - ۰۱ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 23
کد خبر: ۱۰۳۲۷۰

به گزارش راهبرد معاصر با تداوم تنش میان پاریس و واشنگتن، «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه پنجشنبه شب با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود در نیویورک دیدار کردند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، لودریان در این دیدار گفت، در پی توافق آمریکا، انگلیس و استرالیا برای ساخت زیردریایی اتمی و فسخ قرارداد مشابه با فرانسه از سوی کانبرا، بازیابی اعتماد میان پاریس و واشنگتن به «زمان و اقدام عملی» نیاز دارد.

 دیدار دو دیپلمات ارشد این دو کشور، یک روز پس از آن صورت می‌گیرد که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و «جو بایدن» همتای آمریکایی او در تماسی تلفنی درباره آغاز رایزنی‌هایی عمیق برای بازسازی اعتماد بین این دو متحد ناتو، گفت‌وگو کردند.

وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد، لودریان و بلینکن در این دیدار، «شرایط و مسائل اصلی» حول این اقدامات را به بحث گذاشتند.

بعد از آن که سران کشورهای آمریکا،‌ انگلیس و استرالیا بامداد روز پنجشنبه توافقنامه برای همکاری در حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام را امضا و اعلام کردند برنامه زیردریایی‌های اتمی استرالیا اولین پروژه بزرگ این توافق خواهد بود، کانبرا اعلام کرد که توافق ۹۰ میلیارد دلاری زیردریایی با پاریس را فسخ خواهد کرد.

این اقدام از آن روز باعث تنش در روابط فرانسه با این کشورها به خصوص استرالیا و آمریکا شده و پاریس آن را خنجر از پشت توصیف کرده است. در ادامه این تنش‌ها، نشست وزیران دفاع انگلیس و فرانسه لغو شد.

روزنامه «ساندی تلگراف» انگلیس اخیراً فاش کرد جزئیات معاهده نظامی جدید استرالیا، انگلیس و ایالات متحده در اجلاس گروه هفت که ماه ژوئن در «کورنوال» انگلیس برگزار شد، مورد بحث قرار گرفت اما امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه از آن بی‌اطلاع بود. 

فرانسه همچنین در اعتراض به این اقدام استرالیا و توافقش با آمریکا و انگلیس، سفیرانش را از کانبرا و واشنگتن برای مشورت فراخواند.

دفتر «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه دیروز (چهارشنبه) اعلام کرد که رئیس جمهور فرانسه در روزهای آینده سفیر خود را به آمریکا باز می‌گرداند. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی از ماکرون دلجویی کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار